Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
02 august 2012, 15:47 Diaspora moldovenească views 10471
02 august 2012, 15:47 Diaspora moldovenească views 10471

ZONA EURO, la un pas de PRĂBUŞIRE


Foto: articolotre.com 

Preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Junker, a avertizat luni că zona euro s-ar putea destrăma. El a îndemnat, de asemenea, liderii europeni să folosească "toate măsurile pe care le au la dispoziţie" pentru a preveni prăbuşirea uniunii monedei unice, informează Kathimerini.

"Am ajuns într-un punct decisiv... Lumea se întreabă dacă zona euro va mai exista în cîteva luni", a mai declarat Junker.

Declaraţiile sale vin după ce ministrul de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a exclus posibilitatea realizării oricăror noi concesii în legătură cu datoria publică a Greciei.

"Nu văd să mai existe loc pentru noi concesii. Problema a apărut nu pentru că programul a avut scăpări, ci pentru că Grecia nu l-a implementat în totalitate", a declarat, Schaeuble.

Cele trei partide membre ale coaliţiei de guvernămînt din Grecia ar fi trebuit să reînceapă discuţiile pentru a decide implementarea unui nou mare pachet de măsuri de austeritate cerut de liderii europeni drept condiţie pentru continuarea finanţării.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
117 locuitori

Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.