Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
28 septembrie 2019, 14:50 Diaspora moldovenească views 3268
Dodon s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din SUA
28 septembrie 2019, 14:50 Diaspora moldovenească views 3268

Dodon s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din SUA

Președintele Republicii Moldova a avut o întîlnire cu moldovenii stabiliți în SUA, scrie Noi.md.

"Am avut o discuție informală cu cîțiva reprezentanți ai diasporei moldovenești, care au înregistrat succese semnificative în activitatea profesională în Statele Unite. Este vorba de Alexandru Cujba, Ambasador, ex-reprezentant permanent al Republicii Moldova la ONU, astăzi consultant internațional în domeniul dezvoltării durabile în cadrul ONU; Ion Botnaru, Ambasador, fost Director al Diviziunii Adunarea Generală și ECOSOC Secretariatul ONU, fost reprezentant permanent la ONU, fost Ministru a.i. al Afacerilor Externe; Sergiu Cecoltan, Vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă Master Card, fost Vicepreședinte investiții bancare Bank of America Merrill Lynch; Anatol Vizitiu, Director executiv Morgan Stanley; Oleg Bujor, Director financiar Lukoil America de Nord, și alții", scrie Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a salutat pe toți și i-a felicitat cu ocazia obținerii rezultate serioase în dezvoltarea lor profesională.

"Am făcut un schimb de opinii privind evoluția situației în politica internă și externă a Republicii Moldova, problemele și oportunitățile noii guvernări de la Chișinău. Am relatat și despre rezultatele impresionante ale vizitei mele la New York, inclusiv discursul la Adunarea Generslă a ONU. Am răspuns la numeroase întrebări din partea diasporei. Consider discuția cu concetățenii noștri drept foarte utilă, deoarece ei trebuie să fie informați din prima sursă despre situația în Republica Moldova", a mai scris președintele în postarea sa.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , diaspora , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.