Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
23 iunie 2022, 14:15 Diaspora moldovenească views 14375
Moldovenii din Rusia reuniți pentru a stabili următoarele acțiuni culturale pe teritoriul Federației Ruse
Foto: stiri.md
23 iunie 2022, 14:15 Diaspora moldovenească views 14375

Moldovenii din Rusia reuniți pentru a stabili următoarele acțiuni culturale pe teritoriul Federației Ruse

Astăzi, 23 iunie, de ziua Suveranității Moldovei, reprezentanții mai multor uniuni național-culturale a moldovenilor din Federația Rusă s-au întrunit în cadrul unei ședințe în format online, unde au coordonat activitățile dedicate Zilei Comemorării lui Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei, care este marcată în Federația Rusă la data de 15 iulie, informează Noi.md

Astfel, au luat parte liderii organizațiilor moldovenești din or. Moscova, reg. Moscova, Tiumeni, Habarovsk, Saratov și Republica Crimeea.

De asemenea, moldovenii au discutat despre o acțiune care se implementează acum, și care constă în distribuirea icoanei Sfîntului Ștefan cel Mare în bisericile din orașele lor.

La această întrunire a participat și liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” care a relatat conaționalilor din Rusia despre activitatea mișcării în Moldova, precum și oportunități de colaborare.

În cadrul evenimentului, la solicitarea moldovenilor din Rusia, s-a convenit transmiterea unui lot de carte, Cartea de Studiu Ștefan cel Mare, pentru organizațiile și bibliotecile din Rusia. Acest lot este planificat să ajungă pînă la 15 iulie 2022 în Rusia.

Participanții la eveniment au accentuat importanța păstrării și dezvoltării potențialului prieteniei dintre poporul moldovenesc și cel rus.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
549 locuitori

Regina Maria este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lugovoe și Regina Maria. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 549 de oameni. Satul Regina Maria a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.