Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
21 septembrie 2022, 15:30 Diaspora moldovenească views 2343
Moldovenii care muncesc în Spania ar putea beneficia de pensii
21 septembrie 2022, 15:30 Diaspora moldovenească views 2343

Moldovenii care muncesc în Spania ar putea beneficia de pensii

Moldovenii care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale. Astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru ratificarea unui Acord încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei, care prevede acest lucru.

Documentul vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vîrstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș, transmite moldovenii.md cu referire la moldpres.md.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.

Acordul în domeniul securității sociale dintre R. Moldova și Spania a fost semnat la 21 iulie curent. Pînă în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sînt în vigoare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

cetățeni , Moldova , Spania , pensie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.