29 noiembrie 2013, 10:17 Realitatea moldovenească views 19015
29 noiembrie 2013, 10:17 Realitatea moldovenească views 19015

Icoana Maicii Domnului Hodighitria la Grătieşti



La biserica „Sfînta Treime” din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău, a fost adusă din Ucraina icoana Maicii Domnului Hodighitria din satul Baytali. Preoţii spun că icoana este făcătoare de minuni: tămăduitoare de boli, dăruitoare de copii şi îndrumătoare pentru cei rătăciţi, relatează Mesager.

Zeci de enoriaşi vin în aceste zile la biserica Sf. Treime din comuna Grătieşti. Familii întregi se roagă la icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea, adusă din satul Baytali, regiunea Odesa. Oamenii se roagă de sănătate şi izbăvire de păcate.

Icoana Maicii Domnului Hodighitria a fost adusă în satul Baytali, Ucraina, în anul 2005 atunci cînd s-a început construcţia bisericii localităţii. Nimeni nu ştia de unde vine şi cîţi ani are. Ca într-un tîrziu să se descopere că are o vechime de 200 de ani. Mulţi creştini care s-au rugat la ea spun că au scăpat de boli grele sau li s-a luat o povară de pe suflet.

„După ce s-au rugat la icoană, mulţi enoriaşi povesteau că problemele lor s-au rezolvat. Cuplurile care nu aveau copii mulţi ani, după rugăciune au devenit părinţi. Mamele, copiii cărora au luat-o pe drum greşit, şi-au revenit după ce s-au rugat la icoană. Maica Domnului a izbăvit de cancer pe cei care au venit la ea să se roage”, afirmă Ludmila, însoţitoarea icoanei din Ucraina.

Icoana Maicii Domnului Hodighitria se află în Moldova de pe 24 noiembrie şi este accesibilă pentru enoriași pînă duminică, 1 decembrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

icoana , religie , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1271 locuitori

Cîşliţa-Prut este un sat şi comună din raionul Cahul. Cîşliţa-Prut este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Cahul și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1271 de oameni. Satul Cîşliţa-Prut a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.