22 aprilie 2015, 11:51 Realitatea moldovenească views 10866
O nouă invenţie în domeniul pomiculturii
22 aprilie 2015, 11:51 Realitatea moldovenească views 10866

O nouă invenţie în domeniul pomiculturii

Vom sădi copaci fără să punem mâna pe hârleţ. Inginerul Valeriu Damaschin a inventat un dispozitiv care face gropi pentru copaci şi viţa-de-vie. Noua invenţie ne va scuti şi de povara căldărilor cu apă pe care trebuie să le turnăm la rădăcina pomilor, relatează Mesager.

Valeriu Damaschin spune că a sădit un număr impunător de copaci şi viţă-de-vie. Ideea dispozitivului i-a venit când lucra în grădină. Acesta suplineşte munca a sute de oameni, randamentul fiind mai mare atunci când este vorba despre suprafeţe mari.

Noul dispozitiv inventat de Valeriu Damaschin are prevăzut şi un furtun prin care apa ajunge la rădăcina copacilor. Inginerul şi-a brevetat deja invenţia și speră că Moldova va deveni mai verde şi mai curată datorită noilor planţaţii sădite cu acest dispozitiv.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

agricultura , inventie , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.