02 octombrie 2015, 16:48 Realitatea moldovenească views 5262
Compania Gas Natural Fenosa a acționat Moldova în judecată
02 octombrie 2015, 16:48 Realitatea moldovenească views 5262

Compania Gas Natural Fenosa a acționat Moldova în judecată

Compania Gas Natural Fenosa s-a arătat nemulțumită de faptul că în noul tarif la energia electrică nu au fost incluse pierderile de pe urma fluctuației cursului valutar. ANRE menționează că tarifele se vor majora treptat pentru a reduce povara financiară asupra populației.

Gas Natural Fenosa a anunțat intentarea unui proces împotriva Republicii Moldova în legătură cu stabilirea unor tarife joase la energia electrică.

Serviciul de presă al Gas Natural Fenosa a comunicat că Compania a inițiat un proces „pentru a-și apăra interesele sale legale ce au fost afectate în urma aplicării necorespunzătoare și întîrziate a metodologiei tarifare soldate cu acumularea unor devieri financiare negative considerabile, ce nu și-au găsit reflectare în tarifele recent aprobate".

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Sergiu Ciobanu, a declarat pentru Sputnik că procesul iniţiat în arbitraj de către compania cu capital străin Gas Natural Fenosa nu este un litigiu clasic. El a menționat că distribuitorul de energie electrică şi autorităţile moldovene urmează să ajungă la un consens în privinţa metodologiei de calculare a tarifelor.

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

Gas Natural Fenosa , judecata , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1669
Populația:
1668 locuitori

Chirca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirca și Botnăreştii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1668 de oameni. Satul Chirca a fost menționat documentar în anul 1669.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.