22 octombrie 2015, 15:40 Realitatea moldovenească views 5786
Un milion de lei pentru înverzirea Republicii Moldova
22 octombrie 2015, 15:40 Realitatea moldovenească views 5786

Un milion de lei pentru înverzirea Republicii Moldova

Circa un milion de lei planifică să se cheltuiască în acest an pentru plantarea puieților, dare și pentru alte acțiuni care vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră", care este marcată de mulți ani la 31 octombrie, anunță Agenția de Stat „Moldosilva".

Conform unei Dispoziții a Guvernului Republicii Moldova, cele mai importante activități desfășurate în acest context sunt: plantarea arborilor și arbuștilor atât în fondul forestier cât și pe terenurile altor deținători, amenajarea fâșiilor și pasajelor forestiere din preajma drumurilor și a bazinelor acvatice.

În cadrul entităților subordonate Agenției „Moldsilva", în această toamnă vor fi create culturi silvice în fondul forestier pe o suprafață de 548 ha, iar în cadrul Planului naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pentru anii 2014-2018, în toamna anului curent întreprinderile silvice subordonate vor desfășura lucrări de plantare pe o suprafață de 2500 ha, pe terenurile autorităților publice locale.

De asemenea, autoritățile publice locale vor planta în acest sezon circa 267 mii puieți. Cei mai mulți vor fi plantați în UTA Gagauzia – 28 mii; Ialoveni – 25 mii; Nisporeni – 24 mii; mun. Chișinău – 20 mii.

Banii pentru procurarea materialului săditor vor fi alocați de către Fondul Ecologic Național în sumă de un milion de lei.

Cele 31 de pepiniere silvice cu o suprafață totală de 900 ha dispun de cantități suficiente de puieți, astfel se propun 500 mii puieți de talie înaltă (steajar roșu,mesteacăn, nuc comun, tei,castan).

Sursa: www.moldova.org

Cuvinte cheie:

leu , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.