22 octombrie 2015, 16:30 Realitatea moldovenească views 6007
Inspectorii vamali au prevenit introducerea frauduloasa a telefoanelor mobile
22 octombrie 2015, 16:30 Realitatea moldovenească views 6007

Inspectorii vamali au prevenit introducerea frauduloasa a telefoanelor mobile

Colaboratorii vamali au prevenit introducerea frauduloasă a unui lot de telefoane mobile în valoare de peste 130 mii lei.

La postul vamali intern de control „Bulboaca 1" s-a prezentat pentru ridicarea coletului cu marfă, transportat prin poşta rapidă, un agent economic din regiunea de Est a ţării. Conform actelor de însoțire marfa parvenea din SUA.

Acţionînd în baza indicatorilor analizei de risc, a fost decis realizarea controlului fizic şi documentar cu participarea nemijlocită a agentului economic.

Ca rezultat a fost stabilit, că cantitatea din colet nu corespunde cu aceea indicată în declaraţia vamală de import. Mai mult, a fost stabilit un surplus de marfă, 26 telefoane mobile de model „Iphone4S", neindicate în declaraţia vamală.

Protrivit cercetărilor preliminare, agentul economic intenţiona să introducă această cantitate, 26 telefoane pentru telefonia mobilă CDMA şi ulterior să le comercializeze în magazinele specializate din regiunea de Est a ţării.

Valoarea exactă urmează a fi stabilită de către specialiştii în domeniul valoare în vamă.

Cazul este investigat de către Secția Fraude a Biroului Vamal Bender, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere a celui care se face vinovat pentru fapta săvîrșită.

Cuvinte cheie:

vama , telefon , marfa , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
690 locuitori

Grinăuţi-Raia este un sat din cadrul comunei Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 690 de oameni. Satul Grinăuți-Raia a fost atestat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.