19 decembrie 2015, 10:25 Realitatea moldovenească views 19728
Nadia Morari trebuie căutată nu doar în Antalya
19 decembrie 2015, 10:25 Realitatea moldovenească views 19728

Nadia Morari trebuie căutată nu doar în Antalya

După publicarea știrilor în care se relatează despre o fată din Soroca, dispărută în urmă cu 13 ani, chiar a doua zi a apărut și reacția autorităților moldovene la aceste materiale.

Astfel, la ultima ședință a Guvernului, prim-ministrul în exercițiu, Gheorghe Brega, a ordonat autorităților competente să se ocupe de căutarea fetei dispărute.

Măsuri concrete în acest sens au fost luate imediat: ministrul de externe, Natalia Gherman, și cel de interne, Oleg Balan, au solicitat informații de la autoritățile Turciei și în prezent sînt în așteptarea unui răspuns.

Posibil că MAEIE nu se va limita doar la o cerere adresată autorităților turcești și va da instrucțiuni clare consulului Republicii Moldova la Ankara, consulilor onorifici ai Republicii Moldova în Antalya, Bursa și Izmir, precum și consulului general al Republicii Moldova din Istanbul. Poate că traficanții au făcut deja o "re-traficare", și atunci Nadia trebuie căutată nu doar în Antalya, dar și în alte regiuni ale Turciei, precum și în Emiratele Arabe Unite.

Reamintim faptul că mama Nadiei Morari și-a recunoscut fiica dispărută în timp ce privea la televizor un reportaj despre sclavia sexuală în Turcia. Anume acest fapt a fost accentuat de către prim-ministrul Republicii Moldova în timp ce discuta problema dată cu subordonații săi.

Comentarii

 (1)
  • #1 Shtefania Răspunde Citează selecţia
    как несправедливо! жила себе девочка, что же с ней сделали нелюди! очень переживаю за девушку, потеряла покой!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.