23 mai 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 6680
Proiectul a doi tineri din Moldova - cîștigătorul Euroinvent 2016
23 mai 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 6680

Proiectul a doi tineri din Moldova - cîștigătorul Euroinvent 2016

După ce au lucrat cîteva luni la AVAIcar, tinerii din Moldova au luat premiul mare din peste 500 de invenții înscrise la Euroinvent 2016.

Este vorba despre Adrian Vlas și Ion Ababei, doi moldoveni care își fac studiile la Facultatea de Mecanică în cadrul Universității „Gh. Asachi" din Iași și s-au ambiționat să adapteze un automobil la nevoile persoanelor cu deficiențe locomotorii.

Astfel, la cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei, invenția AVAI a luat premiul mare. Despre acest lucru s-a anunțat pe pagina de Facebook a proiectului, unde tinerii menționează că „această victorie pentru noi e cea mai majoră confirmare că ne mișcăm în direcția corectă".

De specificat că la Euroinvent 2016 au fost expuse 500 de invenții și cercetări din 42 de țări care s-au întrecut pentru a lua marile premii puse la bătaie de organizatori.

Mai multe despre conceptul mașinii, puteți vedea mai jos. Totodată, îi puteți susține pe tinerii inventatori aici.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

inventie , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.