08 iulie 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 4683
6 ani de detenție pentru că au permis fraudarea examenelor
08 iulie 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 4683

6 ani de detenție pentru că au permis fraudarea examenelor

Nu numai elevii care au încercat să copieze la examenele de bacalaureat din acest an au fost sancționați, prin eliminarea de la examene, dar și asistenții care au permis fraudarea examenelor își vor primi pedeapsa.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației, Corina Fusu, a menționat că doi asistenți de la Centrul de bacalaureat „A. Pușkin" din Ungheni, care au admis publicarea testelor la limba străină pe internet, au fost eliberați din funcție de la instituția unde activau și urmează să-și primească sancțiunile cuvenite.

Totodată, conducătorul Centrului de bacalaureat și doi secretari au primit mustrare aspră. Cazul este examinat de organul de poliție din Ungheni și CNA Nord.

BAC 2016: 5 persoane au fost sancționate

Un alt caz asemănător a fost înregistrat la Liceul „Elena Alistar" din Chișinău. Observatorii bănuiți de fraudă riscă pînă la șase ani de detenție.

„După cum observați, acțiunile sînt destul de dure, acestea fiind drept un avertisment pentru toți cei care preferă să ignore litera legii. Ne-am asigurat ca toate persoanele respective să nu mai fie implicate în viitor în procedurile de evaluare", a declarat Corina Fusu.

De asemenea, funcționarul a atenționat că și persoanele care au publicat pe rețelele de socializare fragmente din teste sau rezolvări pentru acestea, referindu-se la mass-media, site-uri, posturi TV, urmează a fi sancționate. Printre acestea s-ar număra portalul diez.md, canalul Jurnal TV și unimedia.info.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bacalaureat , inchisoare , încălcări , examen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.