28 august 2016, 17:21 Realitatea moldovenească views 6744
Mai mulţi poliţişti decît participanţi la sărbătoare (Foto)
28 august 2016, 17:21 Realitatea moldovenească views 6744

Mai mulţi poliţişti decît participanţi la sărbătoare (Foto)

Festivitățile dedicate Zilei Independenței, din centrul capitalei, au fost umbrite de proteste și nemulțumiri.

Zeci de oameni, activiști civici și politicieni reuniți în cadrul acțiunii de protest cu genericul „Nu mă tem" au scandat lozinci antiguvernamentale, în timp ce demnitarii țineau discursuri de felicitare.

Oamenii s-au arătat revoltați de faptul că accesul în PMAN a fost restricționat, în urma adoptării unor măsuri sporite de securitate. Pentru a avea acces la parada militară, aceștia au fost nevoiți să treacă prin punctele de control instalate de forțele de ordine.

"Am stat în PMAN, am luptat pentru limbă, alfabet, țară, am îngenuncheat, dar astăzi am ajuns să văd cum piața e blocată de polițiști. A venit poporul din toate colțurile republicii și vede doar cordoane de polițiști. O rușine pentru țară", a relatat unul dintre participanți.

Cuvinte cheie:

politia , scandal , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1599 locuitori

Pruteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rusului, Pruteni, Cuzmenii Vechi și Drujineni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1599 de oameni. Satul Pruteni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.