15 septembrie 2016, 10:00 Realitatea moldovenească views 3847
Comportamentul agresiv al conducătorilor auto va fi pedepsit
15 septembrie 2016, 10:00 Realitatea moldovenească views 3847

Comportamentul agresiv al conducătorilor auto va fi pedepsit

Cabinetul de miniştri a susținut inițiativa legislativă a unui grup de deputaţi privind legiferarea acţiunilor ce constituie comportament agresiv în traficul rutier şi stabilirea sancţiunilor aplicate pentru acestea.

Proiectul de lege clasifică drept comportament agresiv manevrele în traficul rutier care creează neîntemeiat obstacole circulaţiei şi prejudiciază drepturile altor participanţi la trafic. Totodată, conducătorilor auto li se recomandă să nu admită situaţii periculoase în timpul conducerii vehiculului, să le anticipeze și să le evite, atunci când ele pot fi provocate de alţi participanţi la trafic.

În funcţie de gravitatea încălcărilor înregistrate, şoferii urmează să fie sancţionaţi cu amenzi şi puncte de penalizare sau muncă în folosul comunităţii. Modificările urmează să fie făcute la Legea privind siguranţa traficului rutier şi la Codul contravenţional al Republicii Moldova.

Conform datelor statistice, peste 90 % din accidente se produc din vina conducătorilor de vehicule, iar principalele cauze sunt excesul de viteză şi neadaptarea acesteia la traficul rutier, neacordarea priorităţii la trecerea intersecţiilor sau la traversarea pasajelor pietonale, precum şi conducerea automobilului sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

soferi , pedeapsă , circulatie rutiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.