10 noiembrie 2016, 11:28 Realitatea moldovenească views 4369
Persoanele cu dizabilități vor dispune de „Taxi social” în ziua alegerilor
10 noiembrie 2016, 11:28 Realitatea moldovenească views 4369

Persoanele cu dizabilități vor dispune de „Taxi social” în ziua alegerilor

Mai multe organizații non-guvernamentale au inițiat acțiunea numită simbolic „taxi social" și este îndreptată către persoanele cu deficiențe locomotorii. Aceștia vor putea beneficia de serviciu și în cel de-al doilea tur al alegerilor prezindențiale.

Astfel, la 13 noiembrie, persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea beneficia de transport special utilat pentru a se deplasa de la domiciliu pînă la secția de votare și retur.

Pentru a beneficia de taxi social, persoanele cu dizabilităţi sunt îndemnate să apeleze în ziua alegerilor, între orele 9:00 şi 18:00 la numerele de telefon: 022-661-393 sau 067300450, cu cel puţin o oră înainte de timpul planificat pentru deplasare.

Serviciu este gratuit şi este disponibil doar în raza oraşului Chişinău.

Inițiativa aparține Alianţei Infonet, în parteneriat cu Asociaţia „Motivaţie", Asociaţia Surzilor din Moldova şi Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „Low Vision", potrivit deschide.md.

Sursa: zugo.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
1 locuitor

Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.