03 decembrie 2016, 13:55 Realitatea moldovenească views 4778
Ajutoare pentru persoanele cu dizabilităţi
03 decembrie 2016, 13:55 Realitatea moldovenească views 4778

Ajutoare pentru persoanele cu dizabilităţi

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată astăzi, 3 decembrie, din mijloacele Fondului republican de susţinere socială a populaţiei au fost alocate peste 15 milioane de lei pentru acordarea ajutoarelor materiale persoanelor cu dizabilităţi socialmente vulnerabile.

Ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, iar organele de conducere ale acestor instituţii vor stabili criteriile şi modalitatea de selectare a beneficiarilor, precum şi mărimea ajutoarelor materiale. Determinarea beneficiarilor ajutoarelor materiale se va efectua de către comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutorului material care funcționează pe lângă primării, conform criteriilor de selectare.

La Chişinău, de ajutoare unice vor beneficia: 908 persoane cu deficienţe de auz - a câte 500 de lei, conform listelor prezentate de către Filiala teritorială Chişinău a Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova şi 915 persoane cu dizabilităţi vizuale - a câte 1000 de lei, conform listelor prezentate de către Organizația teritorială Chişinău a Societății Orbilor din Moldova.

În total, vor primi ajutor circa 40 de mii de beneficiari. Ridicarea ajutoarelor materiale va fi realizată prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei", iar beneficiarii de ajutoare materiale din capitală vor putea ridica banii de la filialele „Moldindconbank".

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.