29 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 11407
Unica compensație pentru persoanele cu dizabilități
29 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 11407

Unica compensație pentru persoanele cu dizabilități

Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a compensației pentru serviciile de transport va fi publicat mîine, 30 decembrie, în Monitorul Oficial.

Documentul prevede comasarea celor două ajutoare financiare oferite persoanelor cu dizabilități pentru cheltuielile în transportul public (compensaţia pentru călătorii în transportul comun urban, suburban şi interurban și compensaţia anuală pentru cheltuielile de deservire cu transport) în una singură - compensația pentru serviciile de transport.

Mărimile compensațiilor se stabilesc de către structurile teritoriale de asistență socială, iar mijloacele financiare se alocă din bugetul de stat prin transferuri cu destinaţie specială către bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi. Compensația pentru un trimestru, cu excepția municipiului Chișinău și Bălți, constituie 138 de lei pentru persoanele cu dizabilități severe și copiii cu nevoi speciale de pînă la 18 ani și 69 de lei pentru persoanele cu dizabilități accentuate. Pentru cele două orașe compensațiile trimestriale variază între 135 și 360 de lei.

Pentru anii 2017-2019 din bugetul de stat au fost prevăzute 76,1 milioane de lei anual pentru cei 181714 de beneficiari cu scopul de acoperire a cheltuielilor de transport a persoanelor cu dizabilități.

Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a compensației pentru serviciile de transport va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.