28 ianuarie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 4797
China oferă moldovenilor 5 burse
28 ianuarie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 4797

China oferă moldovenilor 5 burse

Guvernul Republicii Populare Chineze oferă tinerilor din Republica Moldova cinci burse de studiu pentru ciclul de licență și master, pentru anul academic 2017-2018.

Potrivit Ministerului Educației, studiile sînt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză și terminologia specifică profilului de specialitate selectat.

Potențialii candidați vor prezenta un dosar cu următoarele acte traduse legalizat în limba engleză sau chineză, care va conține următoarele acte:

- Formularul de înregistrare completat și imprimat, după transmiterea online al acestuia;

- Copia Diplomei de studii și a Suplimentului acesteia sau Certificatul ce atestă statutul de elev al clasei terminale și situația școlară pe anii de liceu (cu media calculată pentru clasele X, XI și XII, sem. 1). Copiile urmează a fi legalizate notarial;

- Proiectul de studiu/ cercetare/ creație artistică (în limbile chineză sau engleză). Candidații care solicită o bursă la profilul Artă vor prezenta și un CD cu lucrările personale;

- Două scrisori de recomandare din partea a două cadre didactice din domeniul în care se solicită bursa;

- Certificatul medical, completat în limba engleză. Certificatul medical se va depune în copie, originalul păstrându-se la candidat.

- Scrisoarea de acceptare la studii din partea universității în care urmează a se realiza studiile (în cazul în care această scrisoare nu va fi prezentată, Consiliul Burselor din China își asumă dreptul să facă unele modificări privind opțiunile care au fost indicate în formularul de înregistrare referitor la modulul selectat, durata studiilor sau instituția de învățământ superior în care se vor realiza studiile).

- Certificatul care atestă cunoașterea limbii chineze (HSK), după caz.

Tinerii se pot înscrie online, pe pagina web csc.edu.cn/laihua sau campuschina.org cu utilizarea numărului de înregistrare unic pentru candidații din Republica Moldova: Agency No. 4981.

Dosarele se vor depune la Ministerul Educației, Direcția Relații internaționale și integrare europeană, în două exemplare, până la data de 30 martie 2017.

Cheltuielile de transport internațional vor fi suportate de către candidați.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

bursa , studenţi , China

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
445 locuitori

Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.