29 ianuarie 2017, 14:50 Realitatea moldovenească views 5853
Ungaria oferă burse pentru tinerii din Moldova
29 ianuarie 2017, 14:50 Realitatea moldovenească views 5853

Ungaria oferă burse pentru tinerii din Moldova

În anul curent Ungaria pune la dispoziția tinerilor din Moldova 30 de burse de studii.

Din totalul celor 30 de burse oferite de statul maghiar, 15 burse sînt pentru ciclul de licență, 10 – pentru masterat și 5 – pentru doctorat. Studiile se efectuează în limba engleză, germană, franceză sau maghiară. Mai mult, bursele sînt oferite pe tot parcursul ciclului de studii.

Pentru a beneficia de una dintre bursele oferite, tinerii trebuie să se înregistreze pînă pe 5 martie pe site-ul stipendiumhungaricum.hu, iar după aceasta, dosarul cu actele necesare trebuie expediat la Ministerul Educației din Moldova. Mai multe detalii pot fi aflate pe site-ul Ambasadei Ungariei în Republica Moldova.

Studenții vor primi o bursă lunară de peste 100 de euro și vor fi cazați fie într-un cămin, fie vor putea închiria un apartament, care va fi achitat la fel de statul maghiar, dar care nu va depăși suma de 100 de euro. Mărimea bursei urmează să crească în anii viitori.

În Ungaria există 25 de universități și 415 cursuri universitare ce sînt puse la dispoziția tinerilor moldoveni. Cele mai solicitate domenii sînt agricultura, științe ale naturii, inginerie, științe internaționale și științe europene.

Anul trecut 20 de studenți moldoveni au beneficiat de bursele oferite de Ungaria. Pe viitor se preconizează mărirea numărului de burse de care vor putea beneficia tinerii din Republica Moldova.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

tineret , Ungaria , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
266 locuitori

Evghenievca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea Evghenievca se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de oameni. Satul Evghenievca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.