10 februarie 2017, 12:20 Realitatea moldovenească views 5377
ANRE va modifica metodologiile de calculare a tarifelor
10 februarie 2017, 12:20 Realitatea moldovenească views 5377

ANRE va modifica metodologiile de calculare a tarifelor

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică intenționează să modifice metodologiile de calculare a tarifelor în sectorul energetic.

Astfel, ANRE organizează la 14 februarie dezbateri publice pe marginea proiectului privind introducerea unor modificări și completări la metodologiile de calculare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale.

Regulatorul energetic a comunicat că va organiza în această zi dezbateri publice pe marginea proiectului Hotărîrii Consiliului de administraţie al ANRE privind modificarea şi completarea metodologiilor de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, aprobate pe 20 decembrie 2012, precum și a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale, aprobate prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al ANRE din 22 august 2014.

La dezbateri vor participa reprezentanții operatorilor din sectorul electroenergetic și cel de gaze, ai instituțiilor publice, organizațiilor nonguvernamentale interesate, experți din domeniul energeticii, jurnaliști și alte persoane interesate.

Proiectul hotărîrii a fost elaborat de ANRE în conformitate cu prevederile noilor legi cu privire la energia electrică (nr. 107 din 27.05.2016) și cu privire la gazele naturale (nr. 108 din 27.05.2016) și are drept scop ajustarea metodologiilor tarifare la prevederile acestor legi și optimizarea bazei de reglementare în domeniul calculării tarifelor/preţurilor reglementate la energia electrică și la gazele naturale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ANRE , tarife , gaz , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.