22 martie 2017, 10:05 Realitatea moldovenească views 11128
Majorarea tarifelor la energia electrică s-ar putea repeta
22 martie 2017, 10:05 Realitatea moldovenească views 11128

Majorarea tarifelor la energia electrică s-ar putea repeta

Experţii în domeniu nu exclud că majorarea tarifelor la energia electrică s-ar putea repeta pe parcursul anului curent. Pronosticurile au fost făcute în cadrul emisiunii la un post de televiziune.

„Ajustarea tarifelor era inevitabilă. Sîntem în discuţii permanente cu FMI. Vom vedea reacţiile operatorilor. Compania distribuitoare la fel poarta discuţii cu FMI. Sunt sigur că vor mai veni solicitări privind ajustarea tarifelor. Majorarea tarifelor era inevitabilă", a declarat Valeriu Triboi, ministru-adjunct al Economiei.

Victor Palicov, ex-director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică (ANRE), consideră că vor urma şi alte majorări ale tarifelor. „Cei de la ANRE au scos doi aşi din mânecă, invocând anumite prevederi legislative pentru a nu accepta majorările la anumite categorii. Astfel, ANRE a acceptat majorarea tarifelor cu 3 la sută faţă de 9 la sută, după cum a cerut furnizorul. Din punct de vedere tactic, s-a câştigat timp. Sunt sigur că Fenosa va avea convorbiri cu FMI şi subiectul va reveni pe agendă", a declarat Pârlicov.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

tarife , majorare , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.