22 aprilie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5327
Filip: În continuare situația rămîne a fi una grea în țară
22 aprilie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5327

Filip: În continuare situația rămîne a fi una grea în țară

În dimineața zilei de astăzi, prim ministrul Pavel Filip a convocat o nouă ședință a Celulei de criză, unde a fost abordată situația actuală din întreaga țară.

Pavel Filip a menționat că în continuare este o stare dificilă, accentuînd că acțiunile prioritare țin de reconectarea la energia electrică a celor peste 400 de sate rămase în beznă.

„În continuare situația rămîne a fi una grea. Cea mai gravă problemă este lipsa de energie electrică. De aceea vom continua și în zilele următoare în același regim. A căzut o linie detensiune înaltă a căror piloni s-au prăbușit", a declarat Filip.

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, susține că problema de bază privind deconectările electrice sînt în zonele de centru și sud, pe cînd în nordul țării toate localitățile au lumină, cu excepția a două din partea din nord-est.

„Avem 452 de localități parțial sau deplin deconectate de la energia electrică. La fața locului activează 156 de echipe cu peste 600 de lucrători. În consecință sînt afectați 158 mii de consumatori casnici, în special în raioanele Anenii Noi, Comrat și Cahul", a menționat Calmîc.

Pavel Filip a adaugat că Celula de criză va activa și în continuare în regim non-stop, pînă la stabilizarea situației.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , energie electrică

Comentarii

 (1)
  • #1 007 Răspunde Citează selecţia
    Все правильно,линии электропередач как остались после "проклятых" коммуняк так и продолжают действовать а Вы дорогое правительство и дальше повышайте тарифы на эл.энергию для населения тем самим набивая себе и Фенозе карманы.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.