07 iulie 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 5154
Interdicție pentru pungile de plastic în magazinele din Moldova
07 iulie 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 5154

Interdicție pentru pungile de plastic în magazinele din Moldova

Pungile de plastic de unică folosinţă vor fi interzise în magazinele din Republica Moldova. Parlamentul a aprobat un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală.

Restricţiile urmează să fie aplicate din 1 ianuarie 2019.

Potrivit proiectului, utilizarea sau comercializarea pungilor din plastic de unică folosinţă va fi sancţionată cu o amendă de la 5 mii la 7500 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 5 mii la 10 mii de lei pentru persoanele juridice.

„Agenţii economici vor avea posibilitatea să propună clienţilor alte tipuri de sacoşe, fie din plastic biodegradabil, fie din hîrtie, fie din stofă, pe care le pot cumpăra şi reutiliza", spun autorii proiectului de lege.

În Republica Moldova, fiecare cetăţean foloseşte anual în medie 140 de pungi de plastic, adică 420 de milioane de pungi în total. Acestea se descompun în cîteva sute de ani, iar în timpul arderii emit gaze toxice.

Potrivit Comisiei economice din Parlament, în Republica Moldova există un singur agent economic care produce pungi din plastic de unică folosinţă.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.