01 decembrie 2017, 15:20 Realitatea moldovenească views 7278
Ostalep a adresat românilor un mesaj cu prilejul Zilei Naționale
01 decembrie 2017, 15:20 Realitatea moldovenească views 7278

Ostalep a adresat românilor un mesaj cu prilejul Zilei Naționale

Fostul viceministru de externe al Republicii Moldova Valeriu Ostalep le-a adresat un mesaj de felicitare tuturor românilor cu prilejul Zilei Naționale a României.

Mesajul postat pe o rețea de socializare „este scurt, dar la temă".

„Felicit toți romanii cu ocazia sărbătorii și le doresc să nu procedeze nimeni cu ei așa cum s-au purtat în Moldova în anii 1941-1944", a scris Ostalep.

Precizăm, după realizarea planului ocupării româno-fasciste, Moldova şi unele regiuni ale Ucrainei, aflate sub control românesc, au fost divizate, în plan administrativ, în trei provincii: Basarabia, Bucovina şi Transnistria. Astfel, Republica Moldovenească a fost scindată în două părţi izolate artificial una de alta de un hotar păzit de grănicerii români. La 19 august 1941, prin decretul nr.1 al lui Ion Antonescu, teritoriul dintre Nistru şi Bug a trecut în administrarea autorităților româneşti. Spre deosebire de Basarabia şi Bucovina de Nord, Transnistria nu intra formal în componenţa statului român. Pe parcursul războiului contra U.R.S.S. însă anexarea ei a devenit unul din principalele scopuri ale politicii clicii fasciste a lui I. Antonescu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , Romania , felicitare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.