17 ianuarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 12866
Mai mult acces pentru persoanele cu dizabilităţi în spaţiile publice
17 ianuarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 12866

Mai mult acces pentru persoanele cu dizabilităţi în spaţiile publice

Primăria municipiului Chişinău îşi propune să crească gradul de accesibilitate a persoanelor cu dizabilităţi în spaţiile publice din capitală. Un plan de acţiuni în acest sens urmează a fi elaborat de către serviciile municipale de profil.

Potrivit unei dispoziție semnate de către primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, planul de acțiuni urmează să fie elaborat în decursul a trei luni, cu indicarea volumelor de lucrări necesare de a fi realizate pentru a asigura accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în spaţiile publice gestionate şi termenii necesari pentru efectuarea acestora.

În acest sens, potrivit Primăriei Chișinău, Executivul va propune operarea de modificări în bugetul municipal, pentru a asigura finanţarea lucrărilor necesare.

Domeniul de intervenție pentru asigurarea accesibilității persoanelor cu dizabilităţi se aplică pentru terenurile din spațiul public al orașului Chișinău, inclusiv pe străzi, trotuare, piețe, pasaje, terenuri de sport, accese în cartiere, amenajarea curților blocurilor de locuințe şi a zonelor verzi etc.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.