05 martie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 10632
Trei tineri de la UTM, marii cîștigători ai unui concurs de realitate vituală
05 martie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 10632

Trei tineri de la UTM, marii cîștigători ai unui concurs de realitate vituală

Trei tineri de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM) din cadrul Universității Tehnice din Moldova au cîștigat ieri primul hackathon VR pentru studenți, organizat de compania Rift Time.

Tinerii din echipa „NoSpam" au venit cu ideea unui joc „endless run", în care utilizatorul se pomenește într-o lume imaginară a viitorului.

„Ideea a fost să facem un joc simplu cu elemente futuristice. Ne-am gîndit că jocurile de gen „endless runner" mereu au fost în top, atît pe Android, cît și iOS și PC. În astfel de jocuri e ușor să implementezi elemente de fizică și uneltele de design", a spus membrul echipei, Mihai Lungu, adăugînd că jocul va fi unul foarte util pentru cei care petrec mult timp în fața computerului, pentru că „te ajută să faci o pauză" și să „alergi timp de 10-15 minute" prin această lume fantastică creată de studenți.

Cei trei membri ai echipei „NoSpam" - Andrei Corobco, Liviu Cernei și Mihai Lungu - sînt în anul II la Facultatea FCIM de la UTM. Drept premiul pentru jocul creat, ei vor avea posibilitatea să facă internship la compania Rift Time.

Totodată, tinerii intenționează să participe la competiția anuală Rube Goldberg de la UTM, în cadrul căreia sînt prezentate cele mai bune proiecte ale studenților.

Proiectul „Virtual Reality Course and Hackathon" a fost organizat de compania Rift Time, în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei, fiind susținut de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite (USAID), Asociația Companiilor Creative (COR) și Ambasada Suediei.

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.