27 martie 2018, 16:10 Realitatea moldovenească views 12130
În 100 de magazine vor fi colectate alimente pentru nevoiași
27 martie 2018, 16:10 Realitatea moldovenească views 12130

În 100 de magazine vor fi colectate alimente pentru nevoiași

Pe 31 martie, în sîmbăta Floriilor, va fi organizată o colectă națională de produse alimentare în cadrul campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei". Toate alimentele adunate vor fi distribuite cantinelor sociale, bătrînilor și persoanelor din familiilor social-vulnerabile din țară. Acțiunea este organizată de către Misiunea Socială ,,Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei.

Directorul Misiunii, Igor Belei, a declarat pentru IPN că este datoria morală a fiecăruia dintre noi să schimbe lucrurile spre bine, în așa fel încît cei nevoiași să aibă un loc în comunitate. „Avem toată încrederea că vom reuși să fim mulți la „Masa Bucuriei", iar darul adus de fiecare va fi un prilej frumos de a deschide ușa bătrânilor singuratici și de a le aduce bucuria pascală", a declarat Igor Belei.

Campania va avea loc în 100 de magazine din Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Boghenii-Vechi, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni, Ialoveni, Cricova, Stăuceni, Strășeni, Florești, Ucrainca și Ratuș. Magazine implicate în campanie sînt: Green Hills, Velmart, Linella, UniMarket, IMC Market, Metro, Family Market.

În rețelele de magazine vor fi amenajate boxe speciale pentru donația de produse alimentare. La intrarea în magazine, voluntarii îmbrăcați în veste galbene vor informa oamenii despre scopul proiectului și posibilitatea de a dona produse alimentare neperisabile.

Campania de Paști „Masa Bucuriei" este organizată pentru al 9-lea an consecutiv. Acțiunea are ca scop cultivarea solidarității, milosteniei, iubirii de aproapele. Colectarea va avea loc între orele 10.00 și 19.00.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

magazin , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1739
Populația:
3631 locuitori

Căplani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Căplani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3631 de oameni. Satul Căplani a fost menționat documentar în anul 1739.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.