24 aprilie 2018, 10:33 Realitatea moldovenească views 10384
Procedura de dobîndire a cetățeniei R. Moldova a fost simplificată
24 aprilie 2018, 10:33 Realitatea moldovenească views 10384

Procedura de dobîndire a cetățeniei R. Moldova a fost simplificată

Procedura de dobîndire a cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere a fost simplificată.

Potrivit Agenției Servicii Publice, prevederea este valabilă pentru persoanele cu vîrsta de peste 18 ani, născute pe teritoriul țării noastre, indiferent dacă acestea dețin cetățenia altui stat și dacă domiciliază în țară sau în străinătate. Modificările au fost operate la Legea cetățeniei, care au intrat în vigoare la sfîrșitul săptămînii trecute.

Astfel, persoanele vor fi recunoscute ca cetățeni ai Republicii Moldova din momentul depunerii cererii în acest sens. Doritorii din țară se pot adresa la orice Serviciu eliberare a actelor de identitate sau centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice. Cei aflați peste hotare pot depune cererile la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova. La înregistrarea cererii, solicitanții prezintă actul de identitate aflat în posesie și documentele de stare civilă. Solicitanții care nu posedă acte vor fi identificați conform procedurii stabilite de legislația în vigoare.

Potrivit datelor statistice, dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere este cea mai solicitată procedură. Circa 85 la sută din solicitanţi optează pentru acest procedeu.

Anul trecut au fost depuse peste 1500 de cereri pentru obținerea cetățeniei moldovenești, 1309 dintre acestea vizau dobîndirea prin recunoaștere. În primul trimestru al anului curent au fost înregistrate 287 de cereri, dintre care 245 au fost examinate conform procedurii de recunoaștere.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.