05 mai 2018, 14:58 Realitatea moldovenească views 10253
Restaurantele și sălile de ceremonii au fost luate la ochi de către ANSA
05 mai 2018, 14:58 Realitatea moldovenească views 10253

Restaurantele și sălile de ceremonii au fost luate la ochi de către ANSA

Pentru ca a inceput sezonul nuntilor, restaurantele si salile de ceremonii au fost luate la ochi de catre Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor. Inspectorii au inceput controalele in localuri. Cei care vor fi prinsi pe picior gresit, risca amenzi de mii de lei si sistarea activitatii pana la inlaturarea neregulilor.

Odata cu sezonul nuntilor si cumetriilor, incepe si perioada de risc, spun responsabilii din sanatate, intrucat au loc numeroase ceremonii, cu zeci sau chiar sute de invitati. Cea mai mica incalcare a normelor sanitare poate duce la intoxicatii in masa. Asa ca, cei de la ANSA au inceput inspectiile in restaurante.

"Exista un control in toate localurile si barurile. Astazi, am venit la dumneavoastra."

Inspectorii au mers la acest restaurant din Ialoveni, pentru un control, asigura ei, inopinat. Au inceput de la bucatarie, dar care era pustie, si asta pentru ca, spune proprietara, pentru azi nu a fost programata nicio ceremonie.

"Aici, se afla blocul alimentar."

"Este orez, paste. Avem ghetaria, unde pastram produsele ce au nevoie de temperaturi de minus."

"Legumule au fost depozitate pe data de 2 mai."

Nereguli au fost gasite in camera frigorifica, dar si in blocul sanitar, asa ca in acest restaurant nu vor avea loc ceremonii pana la sfarsitul lunii mai. Intamplator sau nu, proprietara ne-a spus ca pana pe 1 iunie, evenimente nu sunt programate in local.

Ana SINITA, INSPECTOR PRINCIPAL DIRECTIA SIGURANTA ALIMENTELOR IALOVENI: "Rafturile trebuiesc curatate de reziduri. O sa venim cu un control suplimentar."

Totodata, proprietara localului a asigurat ca toate incaperile se dezinfecteaza in mod regulat.

"Avem dezinfectant... "

Asa cum spune procedura, au fost prelevate probe, care vor fi transmise la laborator.

"De pe toate suprafetele, ustensile si spatii frigorifice."

Daca in urma rezultatelor vor fi depistate nereguli, activitatea restaurantului va fi sistata, iar controalele vor fi reluate.

Doar la Ialoveni, responsabilii vor inspecta pana la 150 de restaurante, sali de ceremonii, cafenele si alte institutii de alimentatie publica. Cei de la ANSA sustin ca verificari vor avea loc in toata tara. Proprietarii de localuri prinsi pe picior gresit risca amenzi de pana la noua mii de lei.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

ANSA , control , nunta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
622 locuitori

Soloneţ este un sat din cadrul comunei Stoicani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 622 de oameni. Satul Soloneţ a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.