22 iunie 2018, 17:05 Realitatea moldovenească views 11771
Preţul energiei electrice scade
22 iunie 2018, 17:05 Realitatea moldovenească views 11771

Preţul energiei electrice scade

Aproape un milion 300 de mii de consumatori vor plăti din 1 iulie cu 10 la sută mai puţin pentru energia electrică. Asta după ce Agenţia Naţională pentru Reglementarea în Energetică a decis micşorarea tarifelor.

"Pentru partea de nord a Moldovei în jur de 480 de mii de consumatori finali vor beneficia de această reducere, de o reducere cu 10 procente. Pentru consumatorii finali, deserviți de către furnizorul Gaz Natural Fenosa, tarifele, de asemenea, vor fi mai mici, pentru peste 800 de mii de consumatori finali", a spus Tudor Copaci, director general al ANRE.

Dacă acum, clienţii Gas Natural Fenosa achită 1 leu şi 99 de bani pentru un kilowatt-oră, de luna viitoare tariful va fi cu 20 de bani mai mic. Tot din 1 iulie, vor plăti mai puţin pentru energia electrică şi locuitorii din nordul ţării.

La cererea companiei Furnizare Energie Electrică Nord, costul unui kilowatt-oră a fost micşorat de la 2 lei și 12 bani până la 1,91 lei.

"Prioritatea zero pentru noi este consumatorul final. Consumatorul final urmează să achite tarfie corecte, justificate. Luînd în considerare că vara consumul este mai mare, se folosesc aparatele de aer condiţionat, este o reducere substanţială, o reducere destul de mare pentru facturile de energie electrică", a spus Tudor Copaci, director general al ANRE.

Principalele motive ale deciziei privind reducerea tarifelor pentru energia electrică sunt aprecierea monedei naţionale şi schimbarea metodologiei de calcul. Ieftinirea curentului a permis menţinerea preţurilor pentru serviciile de apă şi canalizare în Capitală.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.