26 iunie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 12291
Ce spunea acum cinci ani Petru Lucinschi despre dubla cetățenie (Video)
26 iunie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 12291

Ce spunea acum cinci ani Petru Lucinschi despre dubla cetățenie (Video)

Fostul președinte al țării Petru Lucinschi susținea acum cinci ani, într-un interviu pentru portalul viza.md, că unele categorii de cetățeni tind să obțină cetățenia României din necesitate.

„Trebuie întotdeauna să pornim de la niște realități. Eu întotdeauna mă țin iată de direcția aceasta. Trebuie să vedem care e situația în societate, nu din interes, că omul nu recunoaște Moldova și caută să obțină pașaport românesc. Îl impune viața, că trebuie să-și găsească un loc de muncă, îi trebuie la învățătură sau pentru libera circulație. Cînd noi îi lipim omului chestia asta mai mult ideologică, am ieșit dintr-un sistem de unde ideologia era baza tuturor problemelor, aici e un rudiment din trecut", a relatat Petru Lucinschi.

Fostul președinte mai este de părere că, în cazul anumitor categorii de funcționari publici, ar trebui să existe restricții în ceea ce privește dubla cetățenie.

Menționăm că Petru Lucinschi a obținut în această săptămînă cetățenia română.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Petru Lucinschi , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.