28 iunie 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 10869
În Moldova există multe cazuri de plată a pensiilor unor
28 iunie 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 10869

În Moldova există multe cazuri de plată a pensiilor unor "suflete moarte"

În Republica Moldova, există multe cazuri de plată a pensiilor unor "suflete moarte".

Acest fapt a fost menționat de către deputatul din partea Partidului Socialiștilor Vladimir Odnostalco la emisiunea „Mecanismul de acțiune", moderat de Elena Pahomova-Levițchi, de la NTV Moldova, relatează Noi.md.

Deputatul a comunicat că există multe plîngeri din partea cetățenilor că cineva continuă să primească pensie în locul rudelor decedate. Ei află în mod întîmplător că, după moartea celor apropiați, cineva continuă să primească pe card pensia care li se cuvenea acestora.

Socialistul a afirmat că astfel de situații continuă, în ciuda faptului că, în fiecare an, Curtea de Conturi efectuează verificări la Casa Națională de Asigurări Sociale, care distribuie banii colectați, dar întrebări față de transparența activității acesteia rămîn.

Vladimir Odnostalco și-a exprimat surprinderea față de faptul că angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale, în multe cazuri, nu verifică în sate numărul real de pensionari care primesc pensie, nici nu știu dacă încă sînt în viață acești cetățeni.

Deputatul socialist a spus că pe faptul descris mai sus a fost depusă o cerere la procuratură, care studiază problema, dar nu a oferit încă un răspuns oficial.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pensie , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.