27 iulie 2018, 11:20 Realitatea moldovenească views 8978
Salvatorii au emis o atenționare pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații
27 iulie 2018, 11:20 Realitatea moldovenească views 8978

Salvatorii au emis o atenționare pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații

Salvatorii au formulat o serie de recomandări pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații sub formă de averse izolat puternice, lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, informează MOLDPRES.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să atragă atenția la starea barajelor de protecție.

Mai mult, oamenii sunt îndemnați să evite, în timpul ploilor, adăpostirea sub pomi sau în zone înalte. Totodată, cetățenii sunt atenționați să se îndepărteze de obiectele care conduc curentul electric, pentru a evita situațiile de risc în caz de descărcări electrice. În situații excepționale, oamenii pot solicita ajutor la serviciul unic de urgență 112.

Potrivit meteorologilor, astăzi pe teritoriul țării se prevăd descărcări electrice, spre seară izolat averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

avertizare , ploi , meteo , Cod Galben

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.