10 august 2018, 10:50 Realitatea moldovenească views 7837
Companiile de taxi vor fi obligate să aibă automobile pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii
10 august 2018, 10:50 Realitatea moldovenească views 7837

Companiile de taxi vor fi obligate să aibă automobile pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea importa mai ușor mijloace de transport. Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale și vamale.

Subiectul a fost discutat ieri, în cadrul grupului de lucru instituit la indicația prim-ministrului Pavel Filip, în urma mai multor sesizări din partea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În acest scop, vor fi făcute modificări în legislație. În prezent, au facilități la importul automobilelor doar persoanele cu dizabilități locomotorii severe, dacă mijlocul de transport este acordat cu titlu gratuit (donaţie) și reutilat corespunzător. Proiectul va fi în scurt timp definitivat și prezentat Executivului spre aprobare.

Urmează a fi creat și un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

Grupul de lucru a solicitat, de asemenea, Agenției Naționale de Transport Auto să oblige companiile de taxi să aibă în dotare mașini adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Vor fi intensificate și acțiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale. Actualmente, la intrările în Casa Guvernului, din străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, au loc lucrări de instalare a ascensoarelor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Acestea urmează să fie date în folosință în luna septembrie curent.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilități locomotorii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

taxi , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.