23 august 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 8024
Se caută designeri pentru monedele și bancnotele jubiliare și comemorative
23 august 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 8024

Se caută designeri pentru monedele și bancnotele jubiliare și comemorative

Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță preselecția specialiștilor în grafică și design, care vor putea executa conceptele grafice ale monedelor și bancnotelor jubiliare și comemorative emise de banca centrală.

Candidații aleși vor fi incluși în Lista specialiștilor din domeniul designului grafic care conlucrează cu Banca Națională pentru emisiile numismatice.

La preselecție pot participa persoane fizice sau juridice, inclusiv din afara Republicii Moldova, specializate în domeniul graficii și designului. Vor fi acceptați candidații care vor prezenta unul sau mai multe proiecte grafice (nu mai mult de trei) – „25 de ani de la introducerea leului moldovenesc", în mod obligatoriu și, facultativ, o „personalitate notorie din istoria și cultura națională" sau un „monument de istorie și arhitectură".

Aceștia vor fi selectați de o comisie a BNM în baza criteriilor de originalitate, creativitate conceptuală, coerența elementelor de design, fezabilitatea desenelor la producerea monedelor.

Schițele de design și informația solicitată vor fi depuse în plic sigilat, cu titlul „Concurs pentru emisiile numismatice", pînă pe data de 17 septembrie 2018, ora 14:00, la Banca Națională a Moldovei: bd. Grigore Vieru nr.1, mun. Chişinău, MD-2005, Republica Moldova, oficiul corespondență, bir.143, et.1. sau prin poșta electronică: consultare@bnm.md.

Ulterior, cei preselectați vor fi incluși în lista specialiștilor din domeniul designului grafic și vor putea colabora cu BNM pentru emisiile numismatice viitoare.

Autorii vor beneficia de onorarii între 5 000 și 10 000 de lei pentru fiecare design aprobat de către BNM. Totodată, numele acestora vor fi promovate pe pagina web a BNM și pe rețelele de socializare.

Monedele jubiliare și comemorative sînt confecționate în special din aur sau argint.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bancnota , moneda , designer

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.