29 august 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 7527
Noi reglementări privind regimul de impozitare șoferilor de taxi
29 august 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 7527

Noi reglementări privind regimul de impozitare șoferilor de taxi

Începînd cu 1 octombrie, urmează a fi aplicat un regim special de impozitare pentru șoferii de taxi.

Potrivit noilor prevederi, angajatorii din domeniul transportului rutier de persoane în regim de taxi care plătesc angajatului, conducător auto salariu, sînt obligați să calculeze și să achite la buget un impozit pe venit în mărime fixă de 500 de lei lunar pentru fiecare angajat din venitul ce nu depășește 10.000 lei pe lună.

Suma venitului lunar ce depășește limita stabilită de 10 000 de lei se supune impozitării, prin aplicarea regimului fiscal general prevăzut la art.88 din Codul fiscal, începînd cu primul leu al depășirii, cu aplicarea cotelor de impozitare.

Astfel, contribuțiile de asigurări sociale vor constitui 1/12 din suma fixă, iar primele obligatorii de asistență medicală - 1/12 din suma fixă.

Venitul obținut din alte activități de către această categorie de persoane se supun impozitării în modul general stabilit de prevederile titlului II din Codul Fiscal.

Pentru salariații angajați după prezentarea către Serviciul Fiscal a dării de seamă, calcularea și plata impozitului pe venit conform prezentului articol pentru luna în care au fost angajați se vor efectua proporțional zilelor rămase pînă la finele lunii, din mărimea impozitului specificată pentru o lună de gestiune.

Este de remarcat că angajatorii din domeniul transportului în regim de taxi lunar, pînă la data de 25 a lunii premergătoare celei de gestiune, prezintă SFS o dare de seamă privind calcularea impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii și a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru conducătorii auto.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

taxi , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.