06 septembrie 2018, 12:45 Realitatea moldovenească views 8514
“Federalizarea” nu se va regăsi pe agenda discuțiilor dintre Dodon si Krasnoselski
06 septembrie 2018, 12:45 Realitatea moldovenească views 8514

“Federalizarea” nu se va regăsi pe agenda discuțiilor dintre Dodon si Krasnoselski

Președintele țării, Igor Dodon, dă asigurări că întrevederea de mîine pe care urmează să o aibă cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski, la Condrița „nu este legată de subiectul federalizării Republicii Moldova", iar despre acest lucru „categoric nu poate fi vorba".

Categoric nu poate fi vorba de careva planuri care se discută la această etapă de rezolvare politică a problemei transnistrene. În primul rînd domnul Krasnoselski nu a acceptat astfel de discuții. Ei merg pe ideea lor că sînt independenți, dar poziția mea este că Transnistria este parte componentă a Republicii Moldova. În ce formulă, pe ce format, cum va fi statul ăsta reintegrat, la această etapă încă nu se cunoaște. Noi avem o opinie la Președinție cum să facem asta, am discutat pe parcursul utimului an și jumătate despre acest lucru, dar nu este vorba de federalizare, să fie foarte clar. Nu contează denumirea cum va fi, contează conținutul. De aceea întrevederea de mîine cu domnul Krasnoselski este una ordinară", a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a vorbit și despre unele subiecte care urmează să fie abordate mîine la întrevederea celor doi. „Trebuie să constatăm că s-au rezolvat unele probleme pe care le-am discutat anterior, inclusiv eliberarea numerelor neutre, care consider că este un pas bun și corect, s-a rezolvat problema cu terenurile agricole, problema cu școlile, iar acum trebuie să vedem ce facem mai departe. Următorul pas, și chiar prioritate ar trebui să fie scoaterea posturilor de pe Nistru. Nu cred că cei din Transnistria sînt gata acum, pentru că din partea noastră posturi nu sînt, dar ele trebuie scoase. Vom discuta multe probleme mîine, inclusiv și acesta legat de posturi. Spre exemplu ei au mai multe întrebări economice – ce fac cu băncile lor din Transnistria și alte probleme", a conchis Igor Dodon.

Amintim că, astazi, șeful statului va avea o întrevedere cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski, la Condrița, însă ora și agenda întrevederii nu au fost făcute publice de către Președinție.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Transnistria , federalizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.