10 septembrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 10239
Tinerii din școlile profesionale ar putea munci în calitate de bucătari în grădinițe
10 septembrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 10239

Tinerii din școlile profesionale ar putea munci în calitate de bucătari în grădinițe

Tinerii din școlile profesionale ar putea munci în calitate de bucătari în grădinițe, iar cei de la Colegiu - s-ar descurca în postura de educatori.

O astfel de inițiativă a fost lansată astăzi de șefa Direcției municipale Educație, Rodica Guțu.

Potrivit șefei de la Educație, directorul școlii profesionale nr. 2 din Chișinău este dispus să ofere cîțiva bucătari care își finalizează studiile în acest an. Responsabilii urmează să aibă marți o ședință în acest sens. Totuși, deocamdată nu se cunoaște ce salariu ar putea primi tinerii.

Iar în cazul educatorilor, o soluție ar fi recrutarea studenților din ultimul an de studii de la Colegiul „Alexei Mateevici", 90 la număr. Primăria pune le pune la dispoziție un salariu de pînă la 4.000 de lei pe lună. „Noi nu putem să-i obligăm pe acești tineri, dar vor fi motivați, fiindcă vor fi angajați, vor avea carnet de muncă. Li se va păstra bursa și vor primi și salariu. Să demonstreze că au ales să vină prin vocație în sistemul educațional", a menționat Rodica Guțu.

În total, în acest an, două grădinițe din capitală nu și-au reluat activitatea din cauza lipsei bucătarilor.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

bucataria , grădiniţa , studenţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.