11 septembrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 10621
Iakov Kedmi, despre accidentul cu implicarea cortegiului prezidențial
11 septembrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 10621

Iakov Kedmi, despre accidentul cu implicarea cortegiului prezidențial

Într-un comentariu exclusiv pentru emisiunea „Polul" de la „Accent TV", expertul pe probleme politico-militare, fostul șef al serviciului de informații externe „Nativ" Iakov Kedmi a remarcat faptul că accidentul cu implicarea coloanei de mașini prezidențiale demonstrează organizarea slabă a pazei șefului statului.

„Însuși faptul că o mașină de pe contrasens a putut lovi mașina președintelui vorbește despre lipsa de organizare a protecției. Vorba e că o persoană protejată nu poate fi în prima și nici în cea de-a doua mașină. Întotdeauna prima trebuie să meargă poliția și paza. De asemenea, poliția trebuie să meargă cu cîteva sute de metri în fața întregului cortegiu.

Dacă acesta este un drum îngust, trebuie identificate mașinile care pot fi periculoase pe banda opusă. Acestea sînt lucruri elementare în ceea ce se referă la paza președintelui. Ceea ce s-a întîmplat ține de problema organizării protecției. Pe de altă parte, pentru a afla cine și cum a făcut acest lucru e nevoie de mai multe date ale anchetei", a menționat Iakov Kedmi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iakov Kedmi , președinte , accident

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.