12 septembrie 2018, 12:50 Realitatea moldovenească views 11629
Propaganda unionistă din faţa Universităţii Tehnice din Moldova (Foto, Video)
12 septembrie 2018, 12:50 Realitatea moldovenească views 11629

Propaganda unionistă din faţa Universităţii Tehnice din Moldova (Foto, Video)

O adevărată propagandă unionistă! Asta văd în faţa ochilor sutele de studenţi ai Universităţii Tehnice din Moldova (UTM) care păşesc pragul insituţiei de învăţămînt zi de zi.

În loc să fie amplasate informaţii utile pentru studenţi, pe standurile de la intrarea în blocul şase al UTM pot fi observate pancarte prin care studenții sînt informaţi oarecum forţat despre necesitatea unirii ţării noastre cu România.

Neregulile au fost depistate de liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, care cataloghează acţiunile instituţiei de învăţămînt drept încălcări grave, care creează conflicte în societate.

„Din punctul meu de vedere, aceasta este o încălcare gravă a Codului educației RM, care stipulează clar la mai multe articole, inclusiv în Codul deontologic al cadrelor didactice, că este interzisă și inadmisibilă propaganda de orice gen în instituțiile de învățămînt din ţara noastră. Astfel de acţiuni deranjează cetățenii RM, creează disonanțe și conflicte în societate. În viziunea mea instituțiile de învățămînt ar trebui să fie mai neutre cînd este vorba despre viziunile politice din țara noastră, a unor politici și a unor actori politici din afara țării și să se ocupe exclusiv de instruirea studenților în țara noastră", a declarat Roibu, fiind intervievat de Noi.md.

Mai mult, în următoarele zile, preşedintele „Urmașii lui Ștefan" spune că va înainta o notă informativă Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prin care va cere tragerea la răspundere a persoanelor implicate în aceste acţiuni.

„În următoarele zile vom veni cu o notă informativă la adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prin care vom cere, după caz, să fie aplicate sancțiuni persoanelor vinovate de acest lucru și vom cere de la conducerea UTM să respecte întocmai prevederile Codului educației care nu admit sub nicio formă niciun fel de propagandă în instituțiile de învățămînt din RM", a adăugat Roibu.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Universităţii Tehnice din Moldova au evitat să comenteze situaţia, explicînd că persoanele care sînt în drept să facă astfel de comentarii sînt ocupate.

Menționăm că, potrivit Codului educației, personalul didactic nu are dreptul facă şi să admită propagandă şovină, naţionalistă, politică, religioasă, militaristă în procesul educațional și să implice elevii şi studenţii în acţiuni politice (mitinguri, demonstraţii, pichetări).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

unioniști , universitatea , propaganda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1631 locuitori

Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.