14 septembrie 2018, 10:41 Realitatea moldovenească views 7639
O nouă funcție la Ministerul de Externe
14 septembrie 2018, 10:41 Realitatea moldovenească views 7639

O nouă funcție la Ministerul de Externe

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va apărea o nouă funcție – cea de ambasador cu misiuni speciale în domeniul economiei.

Decizia respectivă a fost luată de Guvern, care a aprobat amendamentele la rezoluția anterioară privind organizarea și funcționarea MAEIE, care prevedea extinderea personalului Ministerului de la 135 la 136 de unități.

După cum a menționat ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, ambasadorul cu misiuni speciale în domeniul economiei va lucra în biroul central al Ministerului de Externe.

Introducerea acestei noi poziții este dictată de necesitatea consolidării oportunităților de promovare a diplomației economice active în țările interesate de Moldova, intensificarea eforturilor de promovare a Moldovei ca destinație atractivă pentru investițiile străine și extinderea exporturilor moldovenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.