18 septembrie 2018, 12:30 Realitatea moldovenească views 8784
În Chișinău au apărut primele panouri electorale
18 septembrie 2018, 12:30 Realitatea moldovenească views 8784

În Chișinău au apărut primele panouri electorale

Abia de am scăpat de panourile electorale pentru alegerile locale, că pe străzile din Chișinău încep să apară altele. PSRM a instalat cîteva billboarduri cu mesaje ce amintesc de electorală.

De partea cealaltă, PSRM susține că acestea nu au nimic comun cu alegerile și sînt cu scop de informare. În același timp, președinta CEC, Alina Russu, spune că totul este în limitele legii, fiind vorba, în cazul de față, de activitatea zilnică a partidelor.

„Din Legislația în vigoare partidele politice au dreptul să-și realizeze activitatea prin promovarea politică. Aceasta este o activitate continuă, utilizînd diferite platforme, inclusiv de comunicare și de transmitere către cetățeni a mesajelor politice", a afirmat președinta CEC.

Pe de alta parte, directorul de Programe din cadrul Promo-Lex Pavel Postică spune că aceste panouri publicitare ridică multe semne de întrebare.

„Publicitatea politică stradală nu este marcată similar publicității politice în cadrul campaniilor electorale și este foarte greu de identificat cine este autorul, comanditarul acestei publicități. De foarte multe ori cheltuielile declarate de către partidele politice sînt mai mici decît estimările pe care le facem noi", spune Pavel Postică.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.