21 septembrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 10081
Unele publicații periodice din Moldova ar putea fi scutite de taxe
21 septembrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 10081

Unele publicații periodice din Moldova ar putea fi scutite de taxe

Hîrtia utilizată la editarea publicaţiilor periodice de importanţă socială ar putea fi scutită de taxa pe valoarea adăugată (TVA). Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat, în ședința de ieri, un proiect de modificare și completare a unor acte legislative.

Noile modificări reduc și tarifele pentru distribuirea publicaţiilor periodice de importanţă socială. Acestea se propun a fi în proporţie de 50% din cuantumul tarifului unic, stabilit pentru serviciile din sfera serviciului poştal universal.

Potrivit proiectului, se consideră de importanţă socială publicaţiile periodice autohtone care conţin materiale realizate în proporţie de 80% de către redacţii aflate în jurisdicţia Republicii Moldova şi/sau de către jurnalişti independenţi din țară, inclusiv prin mijloace tehnice şi intelectuale. Subiectele abordate pot fi analitice, investigaţii ziaristice, cele care promovează transparenţa, democraţia şi drepturile omului ori sînt de interes public la nivel regional.

În opinia autorilor, instituirea facilităţilor fiscale pentru mass-media care produce și difuzează gratuit mesaje de interes public a fost recunoscută şi statuată expres necesitatea acestora în Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova.

În sesiunea de primăvară 2018, Parlamentul a examinat și votat Concepția politicii naționale de dezvoltare a mass-media, Codul serviciilor media audiovizuale, Legea atragerii investițiilor străine în domeniul producției de film și altor opere audiovizuale și proiectul legii cu privire la publicitate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

taxa , mass-media

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.