27 septembrie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 8595
Scandal în jurul skate-parkului din curtea Centrului „Artico”
27 septembrie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 8595

Scandal în jurul skate-parkului din curtea Centrului „Artico”

Skate-parkul din curtea Centrului Republican „Artico", deschis în urmă cu șase luni, se închide cu scandal. Pe vizitatorii acestuia s-au plîns chiriașii birourilor din preajmă – distracțiile skaterilor le provoacă pierderi.

„Poate nu toți, dar unii needucați. Cineva a aruncat o piatră pe acoperișul de sticlă al mașinii mele. Am cheltuit 40 de mii de lei ca să-l schimb."

„În afară de faptul că aici se face murdărie și zgomot, skaterii sînt foarte agresivi. Odată au sărit cu pumnii la clienții noștri."

„Inspectoratul de Poliție Buiucani a început trei investigații administrative pe fapte de distrugere a proprietății, și anume a mașinilor parcate în apropiere.

Poliția stabilește identitatea infractorilor", a afirmat purtătoarea de cuvînt a poliției municipale, Natalia Stati.

Terenul skate-parkului de la Centrul „Artico" este închiriat de o organizație publică. Fondatorii ei au cîștigat un grant și au investit în construcție de 25 de mii de euro.

„Nu putem fi responsabili pentru toți care vin aici și le provoacă altora neplăceri. Noi singuri, venind aici, vorbim cu vizitatorii. Dacă nu înțeleg, sunăm la poliție", a menționat fondatorul Asociației „Skateboarding", Dorin Lupașcu.

Reprezentanții Centrului „Artico" au refuzat să comenteze. Au spus doar că contractul de închiriere a expirat la 15 septembrie și nu intenționează să-l reînnoiască. Skaterii, de asemenea, pregătesc o adresare către Guvern pentru a le oferi un alt loc.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

skatepark , Chisinau , scandal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
104 locuitori

Vesioloe este un sat din cadrul comunei Șipca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vesioloe alcătuia 104 oameni în anul 2000. Satul Vesioloe a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.