10 octombrie 2018, 11:40 Realitatea moldovenească views 9191
Analistul principal al băncii Rockefeller: lumea se află în pragul unei super- crize
10 octombrie 2018, 11:40 Realitatea moldovenească views 9191

Analistul principal al băncii Rockefeller: lumea se află în pragul unei super- crize

Dezordini stradale, panică în mase, naționalizare și tulburări sociale nemaivăzute deja de 50 de ani, — anume așa descrie viitorul economiei americane și a celei globale analistul principal al băncii JP Morgan (SUA) Marco Kolanovich.

Cu ocazia jubileului de un deceniu al crizei financiare mondiale din a. 2008, Mr.Kolanovich a publicat un raport de analiză, din care rezultă că în prezent piețele financiare mondiale sunt mai vulnerabile în fața unei noi crize, ca acum 10 ani. În cazul celui mai negativ scenariu, criza va avea așa o amploare, că pentru salvarea economiei băncile centrale vor fi nevoite să naționalizeze efectiv companiile cele mai afectate, prin cumpărarea acțiunilor acestora.

O prognoza așa de negativă, formulată în termeni maxim nemăgulitori și plini de critică dură la adresa regulatorilor piețelor financiare americane, dar și mondiale, ar putea fi ușor (dar incorect) trecută la dorința unui analist de a avea faimă de profet sau a atrage atenția mass-media, - mai ales că de obicei asemenea pronosticuri apocaliptice nu se adeveresc. Problema constă în faptul că există analiști obișnuiți, 0065istă analiști cunoscuți, există analiști experimentați și există Marco Kolanovich. Pronosticul său a atras atenția mass-media de afaceri din lume, deoarece el are reputația binemeritată a unui om care nu suferă de pesimism excesiv, dar care uneori a prognozat exact episoadele problematice precedente de pe piețele mondiale. E de înțeles logica jurnaliștilor: omul care a prognozat mai multe crize mici poate prognoza și apariția unei crize mari.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

criza , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
359 locuitori

Sălcuţa Nouă este un sat din cadrul comunei Cîrnăţenii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Sălcuţa Nouă a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.