15 octombrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 7714
BNM pune la dispoziție vînzarea monedelor (Foto)
15 octombrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 7714

BNM pune la dispoziție vînzarea monedelor (Foto)

Banca Națională a Moldovei (BNM) a luat decizia de a emite seturi de monetărie cu monedele de 1, 2, 5 și 10 lei, în scop de reprezentanță, numismatic sau în calitate de suvenir, la numeroase solicitări parvenite de la instituții publice, organizații comerciale, agenții de turism și cetățeni.

Înainte de a plasa comanda de producere, banca centrală solicită potențialilor cumpărători să indice cantitățile indicative pe care ar dori să le procure, fără obligații contractuale la această etapă. Aceștia sînt rugați să expedieze o cerere preliminară la adresa electornică operatiuni.numerar@bnm.md pînă pe data de 31 octombrie 2018.

Pe lîngă cele patru monede, prezentate pe avers și revers, setul conține o descriere a specificațiilor tehnice și a elementelor de siguranță, precum și legenda acestora în limbile romînă și engleză.

Seturile vor putea fi procurate de la BNM de către instituțiile guvernamentale, iar de ceilalți doritori, agenți economici sau persoane fizice - de la băncile licențiate.

Setul a fost elaborat cu ocazia evenimentului oficial din 28 februarie 2018, cînd a fost lansată o serie nouă de monede metalice de 1, 2, 5 și 10 lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moneda , BNM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.