19 octombrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 13794
Designerul moldovean care face pijamale pentru femeile din toată lumea
19 octombrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 13794

Designerul moldovean care face pijamale pentru femeile din toată lumea

Pijamalele unui designer moldovean se găsesc în garderoba femeilor din toată lumea.

Marta Zaporojan şi-a deschis un atelier unde confecţionează dezabieuri pe care le vinde online. Printre clientele creatoarei sînt fashioniste din Europa şi Statele Unite. Totul a început acum jumătate de an cînd tînăra a cîștigat un concurs local de business.

Ideea de a coase pijamale i-a venit Martei Zaporojan cînd se pregătea să plece întro deplasare. Pentru că nu şi-a găsit dezabieuri în niciun magazin, tînăra a decis să le coase singură. Piesele vestimentare аu fost şi pe placul prietenelor sale, aşa că Marta a decis să-și deschidă o afacere.

"Mi-a venit idea de pijamale. Din primul meu salariu am cumpărat stofa, am cusut molelele. Din al doilea meu salariu am comandat cutii la tipografie. Iar din al treilea salariu am făcut şedinţa foto. Aşa a început toată povestea", a spus Marta Zaporojan.

Fiecare set este cusut într-un singur exemplar. Prețul unui costum începe de la 500 de lei.

În scurt timp, designerul urmează să meargă la Milano la nişte cursuri specializate unde îşi va perfecționa abilitățile și va învăța cum să-și promoveze mai bine brandul. Acum cîteva săptămîni, ea a obținut premiul mare la un concurs local al designerilor.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

designer , haine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.