16 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 13025
A ajuns pe masa de operații, după ce medicii îl tratau de o boală pe care nu o avea
16 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 13025

A ajuns pe masa de operații, după ce medicii îl tratau de o boală pe care nu o avea

Strigător la cer! O mamă povesteşte că băiatul ei de 14 ani a trecut prin chinuri groaznice din cauza incompetenţei medicilor de la noi din ţară, care l-au purtat pe drumuri şi i-au pus diferite diagnosticuri, numai nu cel pe care-l avea copilul.

Mama adolescentului, jurnalista Viorica Jurcă, povesteşte că băiatul ei a fost consultat de opt medici diferiţi şi nimeni dintre ei nu i-a stabilit diagnosticul corect, greşeală care l-a dus pe adolescent pe masa de operaţii.

Jurnalista povesteşte că iniţial copilul a fost internat în Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, fiind tratat de gastroenterită. Asta deși, medicii de la Ambulanță suspectau, inclusiv apendicită. Văzînd că analizele copilului se înrăutăţesc, Viorica şi-a luat copilul şi a mers la Spitalul Clinic Municipal de copii „V.Ignatenco”, unde a fost operat de urgență de apendicită.

Pe pagina sa de Facebook, jurnalista descrie chinurile prin care a trecut copilul ei în cele patru zile cît s-a aflat în Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, unde era tratat de gastroenterită, iar copilul nu răspundea tratamentului.

Acolo, i s-a stabilit diagnosticul Apendicită acută gangreno-perforativă, Abces periapendicular și Peritonită sero-purulentă difuză. Pentru că era într-o stare gravă, a trebuit să petreacă șase zile în Secția reanimare, iar abia zilele trecute a fost externat.

Ceva mai tîrziu, directorul spitalului de Boli Contagioase pentru copii, Ludmila Bîrcă a invitat-o pe Viorica Jurcă la o discuție pe marginea cazului fiului său, spunînd că regretă că a rămas nemulțumită de calitatea asistenței medicale acordată de către specialiștii instituției sale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.