20 noiembrie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 10938
Presa: Tkaciuk și Muntean revin în PCRM
20 noiembrie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 10938

Presa: Tkaciuk și Muntean revin în PCRM

Update - Potrivit PCRM, discuțiile cu privire la posibila întoarcere în partid s-au referit doar la Mark Tkaciuk și Iurie Muntean.

14.45 - Foștii membri PCRM - Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, excluși din rîndurile formațiunii în 2014, au de gînd să revină în partid. Despre aceasta a declarat pentru Noi.md secretarul comitetului central al PCRM, Elena Bodnarenco.

Deputata a precizat că deocamdată cei doi ex-parlamentari nu au depus cereri de aderare la partid.

„Nu am discutat personal cu dumnealor. Din cîte cunosc la moment încă nu au scris cereri, dar intenția de intra în partid există”, a menționat Elena Bodnarenco.

Ea a precizat că asemenea decizii se iau de către organizațiile primare de partid.

„Conform statutului PCRM, decizia privind intrarea noilor membri o ia organizația primară de partid. Încă nu cunoaștem în ce organizație vor fi înaintate cererile”, a relatat Bodnarenco.

Ea a mai menționat că nu există niciun impediment de ordin procedural pentru ca cei trei să redevină membri de partid. Conform statutului, orice fost membru se poate întoarce după expirarea a trei ani din momentul plecării din partid, iar în cazul dat au trecut aproape patru ani.

În ceea ce privește posibila participare a lui Tkaciuk și Muntean la alegerile parlamentare din 2019, Bodnarenco a menționat că listele electorale vor fi aprobate după data de 26 decembrie, cînd începe oficial campania electorală. „O să vedem care va fi situația, cînd vom avea plenara comitetului central al PCRM”, a subliniat ea.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.