27 noiembrie 2018, 10:10 Realitatea moldovenească views 8087
Moldovenii îşi doresc reducerea numărul de deputați în Parlament
27 noiembrie 2018, 10:10 Realitatea moldovenească views 8087

Moldovenii îşi doresc reducerea numărul de deputați în Parlament

Moldovenii îşi doresc o schimbare optimă în Parlament prin reducerea numărului de deputaţi.

Cel puţin asta arată rezultatele unui studiu realizat recent de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Întrebați dacă este necesar să fie micşorat numărul aleşilor în Legislativ, peste 72 la sută dintre participanţii la sondaj au răspuns afirmativ şi doar 13% dintre aceştia nu consideră că ar fi necesar. 14 la sută încă nu au decis dacă susţin ideea sau nu.

Sondajul "Vox Populi" a fost realizat în perioada 1 - 20 noiembrie pe un eșantion de 1.189 de persoane.

Amintim că anterior, Partidul Democrat a propus reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61. Formaţiunea vrea să consulte cetăţenii în privinţa acestei iniţiative în cadrul unui referendum.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că în acest mod, controlul asupra Parlamentului va fi în mîinile poporului. Dacă oamenii vor susţine propunerea, democraţii se vor consulta şi cu experții Comisiei de la Veneția.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

parlament , deputat , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1739
Populația:
3631 locuitori

Căplani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Căplani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3631 de oameni. Satul Căplani a fost menționat documentar în anul 1739.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.